ГоловнаСвіт

Китай виділить $2 млрд на підтримку країн, які постраждали від епідемії коронавірусу

Сі Цзіньпін вважає, що світу потрібно продемонструвати згуртованість.

Китай виділить $2 млрд на підтримку країн, які постраждали від епідемії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Китай виділить протягом двох років 2 млрд доларів міжнародної допомоги, спрямованої на підтримку постраждалих від епідемії країн, для боротьби з коронавірусом і відновлення соціально-економічного розвитку. Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час виступу на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я, йдеться в повідомленні посольства Китаю в Україні.

Крім того, Китай при співробітництві з ООН готовий створити Глобальний гуманітарний склад і хаб для невідкладної потреби для забезпечення надійності ланцюжків поставок протиепідемічних засобів, а також створить "зелений коридор" при перевезенні та проходженні митного контролю.

Також лідер КНР пообіцяв створити механізми співпраці для 30 китайсько-африканських лікарень, прискорити будівництво штаб-квартири Африканського центру з контролю і профілактики епідемій, щоби допомогти Африці поліпшити свої можливості з профілактики та боротьби з епідемією.

На думку Сі Цзіньпіна, розроблені в перспективі Китаєм вакцини від коронавірусу будуть служити гідним внеском у справу забезпечення доступності вакцинації в країнах, що розвиваються.

Пообіцяв він і економічну підтримку країн з особливо важкої епідемічною ситуацією. "Китай буде працювати з членами G20 над реалізацією «Ініціативи щодо відстрочення погашення боргу для найбідніших країн» і готовий співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоби збільшити підтримку країн з особливо важкою епідемічною ситуацією й допомогти їм подолати нинішні труднощі", – заявив лідер Китаю.

Він вважає, що міжнародному співтовариству слід всіляко зміцнити згуртованість і співробітництво. "Тільки згуртоване співробітництво є потужним зброєю в боротьбі з епідемією і правильним шляхом для людей усіх країн у боротьбі з вірусом", – зазначив Сі Цзіньпін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram