ГоловнаСвіт

У китайському місті Ухань десятки людей захворіли на вірусну пневмонію

Вірус може бути пов'язаний з SARS.

У китайському місті Ухань десятки людей захворіли на вірусну пневмонію
Фото: belmed.by

У місті Ухань в центральному Китаї десятки людей захворіли на вірусну пневмонію, а місцеві медики все ще не можуть встановити точно, з чим пов'язаний цей спалах хвороби, пише ВВС Україна.

Загалом поки що підтвердили 44 випадки захворювання, 11 з яких мають статус "тяжких". Сінгапур і Гонконг у зв'язку з цим ввели додаткові заходи контролю для туристів.

Паралельно в інтернеті поширюються побоювання, що цей вірус може бути пов'язаний з тяжким гострим респіраторним синдромом (ТГРС, або SARS). У 2002-2003 ця потенційно смертельна хвороба, яка виникла в Китаї, забрала життя близько 700 осіб в різних країнах.

Нинішній спалах пневмонії в Ухані в соцмережах вже порівнюють з ТГРС. Однак місцева поліція заявила, що вжила заходів проти восьми осіб, які "публікували або поширювали брехливу інформацію без перевірки". Тим часом медики перевіряють справжні причини появи вірусної пневмонії.

Комісія в Ухані вже повідомила, що їй уже вдалося викреслити кілька потенційних збудників нинішнього спалаху - зокрема, за словами китайських медиків, це точно не пташиний грип. Однак серед певних інфекцій поки що немає ТГРС.

Комісія також стверджує, що хвороба не передається від людини до людини. У Всесвітній організації охорони здоров'я також заявили, що стежать за спалахом і перебувають на зв'язку з китайською владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram