ГоловнаСвіт

Лукашенко й Путін провели п'ятигодинні перемови про "союзну державу"

Президент Білорусі заявив, що не вимагає нічого, "тільки рівні умови".

Лукашенко й Путін провели п'ятигодинні перемови про "союзну державу"
Фото: kremlin.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент Росії Володимир Путін у суботу провели в Сочі більш ніж п'ятигодинні перемови про інтеграцію в рамках так званої "союзної держави".

Як повідомляє Интерфакс, перші дві години Путін і Лукашенко розмовляли з участю членів делегацій, потім під час обіду - у форматі тет-а-тет.

Далі перемови тривали разом із главами урядів Росії та Білорусі Дмитром Медведєвим і Сергієм Румасом, міністрами обох країн.

Під час відкритої частини перемов Лукашенко заявив, що Білорусь хоче від Росії рівних умов.

"Ми не просимо, як дехто каже, дешевого газу, дешевої нафти. Ми готові й по $200 газ купувати [зараз - $127], нафту купувати не по $63 за барель. Головне, щоб рівні були умови. Якщо наші підприємства купують за $200 , значить, і підприємства-конкуренти [в Росії] повинні мати таку саму ціну. Інакше ми просто не задамо основу наших відносин", - цитує Лукашенка видання "БелТА".

За словами міністра економіки Росії Максима Орешкіна, Лукашенко і Путін домовилися зустрітися до кінця року ще раз - 20 грудня.

Нагадаємо, що напередодні Лукашенко заявив, що Білорусь не збирається входити до складу будь-якої держави, навіть братської Росії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram