ГоловнаСвіт

9-річний вундеркінд із Нідерландів отримає диплом університету

Лоран Сімонс вступив до університету рік тому.

9-річний вундеркінд із Нідерландів отримає диплом університету
Лоран Симонс
Фото: instagram.com/laurent_simons

Наймолодшим здобувачем диплома про вищу освіту незабаром стане 9-річний вундеркінд Лоран Сімонс із Нідерландів, який через кілька місяців закінчить Технічний університет Ейндховена.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Поки що наймолодшим володарем диплома про вищу освіту є американець Майкл Карні, який став випускником Алабами університету в 10-річному віці.

Лоран Сімонс вчиться на факультеті електротехніки. В університет він вступив лише рік тому.

Шестирічну програму середніх і старших класів школи вундеркінд опанував лише за 1,5 року і влітку минулого року, коли йому було вісім років, отримав атестат про повну загальну середню освіту.

Після літніх канікул він почав навчання в університеті, програму якого він також опанував набагато швидше за всіх своїх однокурсників.

IQ дитини дорівнює 145, він має фотографічну пам'ять. За словами самого Лорана, його улюблений предмет - математика, тому що вона включає статистику, геометрію і алгебру.

У майбутньому, за його словами, він хоче стати кардіохірургом. Ще навчаючись у школі, хлопчик пройшов курс медичного факультету Університету Амстердама. За словами Лорана Сімонса, він мріє знайти кошти для продовження життя людей.

Нагадаємо, в липні хлопець із синдромом Дауна вперше в Україні отримав вищу освіту. Богдан Кравчук із Луцька став бакалавром історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram