ГоловнаСвіт

У Мексиці картель відбив у поліції сина наркобарона Ель Чапо

Наркокартель оточив поліцію і фактично взяв місто в облогу.

У Мексиці картель відбив у поліції сина наркобарона Ель Чапо
Горящие автомобили в Кулиакане после столкновений полиции и наркокартеля
Фото: EPA / Scanpix / LETA

У Мексиці озброєні бандити відбили у силовиків сина наркобарона Хоакіна Гусмана, відомого як Ель Чапо ("Коротун").

Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що поліцейські після перестрілки в місті Кульякан заарештували Овідіо Гусмана Лопеса - одного з синів Ель Чапо. Проте майже відразу Гусмана-молодшого відпустили - після того як наркокартель оточив поліцію і фактично взяв місто в облогу.

Міністр безпеки Мексики Альфонсо Дурасо розповів, що 17 жовтня воєнізований патруль Національної гвардії зазнав нападу людей, які засіли в одному з будинків у Кульякані. Увійшовши в будинок, поліцейські заарештували Овідіо Гусмана Лопеса. Однак патруль з 30 осіб був оточений бойовиками наркокартелю і вирішив піти без заарештованого, щоб не наражати на небезпеку життя поліцейських і відновити спокій у місті.

Водночас місцеві жителі розміщують у соцмережах фото і відео перестрілок, а також пікапів з великокаліберними кулеметами і людьми в масках, що патрулюють вулиці.

Нагадаємо, Ель Чапо, чий картель "Сіналоа" колись був визнаний найвпливовішим наркосиндикатом у світі, в липні 2019 року був засуджений федеральним судом США до довічного тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram