ГоловнаСвіт

Захід готовий допомогти Росії знайти легкий шлях для відступу, - Волкер

"Вони насправді не зацікавлені тримати Донбас".

Захід готовий допомогти Росії знайти легкий шлях для відступу, - Волкер
Фото: 24 tv

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер зазначив, що Росія отримує абсолютно протилежний результат від того, якого хоче досягти, продовжуючи окупацію і війну на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю "1+1"

Волкер підкреслив, що учасники Нормандської четвірки і США готові допомогти Росії знайти "легкий шлях", щоб забратися з окупованих українських територій.

"Думаю, є причини, чому Росія повинна піти з Донбасу. Вони насправді не зацікавлені тримати Донбас. Вони лише цинічно грають людськими життями для того, щоб впливати на Київ і тримати Україну під російським впливом. Це помилка. Україна сильніша, демократичніша, більш квітуча, стійкіша, більш антиросійська і прозахідна, ніж будь-коли раніше. Так Росія отримує абсолютно протилежний результат тому, якого хоче досягти, продовжуючи окупацію і війну на Донбасі. Це причина, чому Росія повинна хотіти припинити це", - сказав Волкер.

"І ми, і французи, і німці, і українці готові допомогти Росії знайти легкий шлях для відступу і повернення миру на окуповані території, коли Росія буде готова зробити це", - додав спецпредставник США.

Нагадаємо, 14 вересня Волкер повідомив про підготовку зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим перед зустріччю лідерів країн Нормандської четвірки. Він також зазначив, що якщо Росія виконає Мінські угоди, США можуть розглянути питання про зняття санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram