ГоловнаСвіт

Північна Корея всьоме за місяць провела запуск ракет

У зв'язку з інцидентом у Південній Кореї скликали екстрене засідання Ради нацбезпеки.

Північна Корея всьоме за місяць провела запуск ракет
Фото: EPA/UPG

Північна Корея вкотре запустила два неопізнаних снаряди. Про це в суботу, 24 серпня, повідомив Комітет начальників штабів Південної Кореї, передає DW.

Пуск снарядів був здійснений з території північно-східної провінції Хамген-Пукто в бік Японського моря.

Тип ракет не уточнюється, проте в Південній Кореї припускають, що КНДР здійснила запуск балістичних ракет малої дальності. Снаряди пролетіли близько 380 кілометрів на максимальній висоті в 97 кілометрів.

Запуск північнокорейських ракет зафіксувала також берегова охорона Японії. Як заявила прессекретар Сил самооборони Японії, ракети впали на території країни або в межах її економічної зони.

У зв'язку з інцидентом адміністрація президента Південної Кореї скликала екстрене засідання Ради національної безпеки. За підсумками засідання Рада зажадала від Пхеньяна припинити ракетні запуски, які посилюють напруженість на Корейському півострові.

За останній місяць це вже сьомий запуск ракет у КНДР. Він був здійснений незабаром після того, як США і Південна Корея завершили свої регулярні спільні військові навчання.

У Північній Кореї навчання назвали "репетицією вторгнень", анонсувавши серію випробувань ракет та іншої зброї.

Напередодні, 23 серпня, міністр закордонних справ КНДР заявив, що його країна постарається залишитися "найбільшою загрозою Америці", якщо Сполучені Штати продовжать підтримувати санкції проти Пхеньяна.

Нагадаємо, в квітні 2018 року керівництво КНДР оголосило про припинення ядерних випробувань. На першому саміті президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина в червні 2018 року в Сінгапурі був підписаний спільний документ, який передбачає повну денуклеаризацію КНДР, але не містить конкретних кроків з досягнення цієї мети.

На саміті лідерів Південної та Північної Кореї, що пройшов у вересні того самого року в Пхеньяні, КНДР зобов'язалася остаточно закрити випробувальний ракетний полігон "Сохе" і припинити експлуатацію розміщеної на ньому пускової установки.

Резолюції Ради Безпеки ООН забороняють Північній Кореї будь-які випробування балістичних ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram