ГоловнаСвіт

Голова МЗС Німеччини закликав РФ до конструктивних зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі

Хайко Маас побачив надію на "світло в кінці тунелю" в ситуації на Донбасі.

Голова МЗС Німеччини закликав РФ до конструктивних зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас закликав Росію до конструктивних зусиль для врегулювання конфлікту на сході України.

Про це він заявив перед вильотом до Москви, де в нього заплановані переговори з головою російського МЗС Сергієм Лавровим, передає Deutsche Welle.

"У питанні перемир'я, розведення військ і в реалізації Мінських угод нарешті знову з'явилася надія на світло в кінці тунелю... Тепер всі сторони повинні продемонструвати готовність до діалогу і дій, інакше в цьому конфлікті далі гинутимуть люди", - сказав Маас.

Раніше в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk Маас висловив упевненість, що відповіддю на припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) з Росією повинні стати нові угоди між країнами, що володіють ядерною зброєю.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Німеччини Маас заявив про глибокі розбіжності з Росією. Маас також анонсував, що на зустрічі з Лавровим буде обговорюватися міжнародна угода про іранську атомну програму, а також контроль над озброєннями і війна на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram