ГоловнаСвіт

Євросоюз прийняв санкції проти Туреччини

Туреччина проводить розвідку покладів нафти і газу біля узбережжя Кіпру.

Євросоюз прийняв санкції проти Туреччини
Фото: investigator.org.ua

Міністри закордонних справ Євросоюзу в понеділок, 15 липня, прийняли штрафні заходи у відповідь на дії Туреччини щодо розвідки газових і нафтових покладів біля узбережжя Кіпру, передає DW.

В оприлюдненому тексті рішення відзначається, що мова йде, зокрема, про скорочення фінансових виплат Євросоюзу Туреччині і припинення переговорів щодо угоди про авіасполучення.

"Провокації з боку Туреччини для нас всіх є неприйнятними, і ми на стороні Кіпру", - заявив держміністр з європейських питань в МЗС Німеччини Міхаель Рот в Брюсселі.

Відзначається, що якщо Туреччина не змінить свою поведінку, в ЄС можуть вдатися і до інших штрафних заходів, зокрема, до санкцій щодо залучених до робіт з буріння підприємств або окремих осіб.

Нагадаємо, причиною такого рішення з боку ЄС стали дії Туреччини, спрямовані на розвідку покладів нафти і газу біля узбережжя Кіпру.

Туреччина окупує північну частину острова з 1974 року і вважає ці води своєю територією. У той же час Євросоюз і член ЄС Кіпр вважають усі води навколо острова кіпрською територією. Учасники саміту країн ЄС ще 20 травня пригрозили Анкарі санкціями в разі продовження робіт в кіпрських водах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram