ГоловнаСвіт

В Італії поліція вилучила ракету класу "повітря-повітря" у нацистів, що підтримують "ДНР"

Правоохоронці затримали трьох осіб.

Італійська поліція вилучила у місцевих ультраправих арсенал зброї. Серед знахідок - ракета класу "повітря-повітря".

Під час спецоперації, яка проходила відразу в декількох італійських містах, правоохоронці затримали трьох осіб. Крім зброї, також виявлено велику кількість неонацистської символіки, передає ВВС.

Італійські ЗМІ повідомляють, що серія рейдів відбулася в рамках розслідування справи місцевих праворадикалів, які надавали підтримку бойовикам на Донбасі.

Фото: EPA/UPG

За даними італійської преси, затримані - це 50-річний активіст ультраправої партії Forza Nuova Фабіо дель Берджолло, 42-річний громадянин Швейцарії Алессандро Монті і 51-річний італієць Фабіо Бернарді.

На початку липня суд міста Генуя вже визнав винними трьох інших чоловіків, які воювали на боці бойовиків у Донецькій і Луганській областях.

Фото: Italian police

Двоє з них - італієць Антоніо Катальдо і уродженець Албанії Олсі Крутаніте проведуть за ґратами 2 роки і 8 місяців. Третій, громадянин Молдови Володимир Врбітчі, засуджений до 1 року і 4 місяців в'язниці.

Нагадаємо, 12 липня суд присяжних італійського міста Ассізі засудив до 24 років в'язниці українського бійця Нацгвардії Віталія Марківа. Його визнали винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі під час боїв під Слов'янськом у 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram