ГоловнаСвіт

Суд у Гаазі відмовився розслідувати дії США в Афганістані

Минуло дуже багато часу і немає надії на співпрацю Кабула.

Суд у Гаазі відмовився розслідувати дії США в Афганістані
Фото: EPA/UPG

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі не буде розслідувати можливі злочини солдатів США в Афганістані. Минуло дуже багато часу і немає надії на співпрацю Кабула, повідомляє DW.

Подібне розслідування "на цей час не служитиме інтересам правосуддя", йдеться в повідомленні суду в Гаазі, опублікованому в п'ятницю, 12 квітня.

У листопаді 2017 головний представник звинувачення в суді Фату Бенсуда попросила суддів про мандат на розслідування можливих злочинів, скоєних в Афганістані бойовиками радикального ісламістського руху "Талібан", афганськими урядовими військами, а також дислокованими в цій країні військовослужбовцями міжнародної коаліції, включаючи солдатів і офіцерів США.

Нагадаємо, 15 березня США оголосили перші санкції проти працівників МКС, причетних до потенційного розслідування дій американських солдатів в Афганістані. Обмежувальні заходи передбачали скасування американських віз будь-кому, хто буде брати участь в цьому розслідуванні, або вживає заходів для його початку. 5 квітня влада США анулювала візу, видану Фату Бенсуда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram