ГоловнаСвіт

Китай домовився про закупівлю 300 літаків Airbus на 30 млрд євро

Раніше Airbus заявив про припинення провадження найбільшого пасажирського лайнера А380 через скорочення замовлень.

Китай домовився про закупівлю 300 літаків Airbus на 30 млрд євро
Airbus A319
Фото: travel.viva.gr

Китай закупить у європейського авіабудівного концерну Airbus 300 літаків. Про підписання контракту Єлисейський палац повідомляє в понеділок, 25 березня, передає DW.

Замовлення включає 290 повітряних суден A320 і 10 літаків моделі А350. Його загальна вартість - близько 30 млрд євро, заявив представник Єлисейського палацу.

Президент Франції Емманюель Макрон, який проводить в Парижі переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном, назвав угоду "відмінним сигналом" міцної торгівлі між двома державами.

Під час візиту Сі Цзіньпіна до Франції Париж і Пекін підписали 15 контрактів. У їх числі - договір про співпрацю в енергетичних програмах в країнах, що розвиваються, а також контракт на 1,2 млрд євро на будівництво 10 контейнеровозів.

У 2018 року Airbus поступився американському виробникові авіаційної техніки Boeing за кількістю літаків, переданих замовникам. Клієнти Airbus отримали 800 повітряних суден, а замовники Boeing - 806 цивільних літаків і 96 військових. Найбільшу частку в структурі поставок європейського концерну зайняло сімейство А320 (626 одиниць), у Boeing найбільшим попитом користуються моделі сімейства 737.

У лютому європейський авіаконцерн Airbus повідомив про припинення виробництва найбільшого пасажирського літака A380 через скорочення замовлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram