ГоловнаСвіт

Компанії США зазнають кібератак з Китаю та Ірану, - ЗМІ

Серед жертв нападів компанії Boeing, General Electric Aviation і T-Mobile.

Компанії США зазнають кібератак з Китаю та Ірану, - ЗМІ
Фото: autocentre.ua

Десятки американських компаній та організацій постраждали від нападів хакерів з Ірану та Китаю. Про це повідомляє американська газета The New York Times з посиланням на дані, отримані від семи поінформованих осіб.

Можливо, міркує видання, хакерів спровокували рішення адміністрації президента США Дональда Трампа про вихід з ядерної угоди щодо Ірану, а також протистояння США і Китаю в торговельній сфері, повідомляє Голос Америки.

Міністерство внутрішньої безпеки США видало надзвичайне розпорядження у відповідь на напади з Ірану минулого місяця, і відтоді більшість чиновників не акцентували увагу на цих нападах.

В короткому викладі звіту розвідки, який зачитали кореспонденту NYT, мова йде про те, що серед жертв нападів китайських хакерів, які полювали на технологічні таємниці, були такі компанії, як Boeing, General Electric Aviation і T-Mobile.

Найбільш серйозним противником США в кіберсфері досі бачать Росію, яка, як вважають, втручалася у вибори в США. Серед цілей Росії, за повідомленнями, також були об'єкти енергетики, йдеться в статті.

Водночас китайські хакери відновили свої зусилля. Їхнім пріоритетом, повідомляють дослідники, є виконання п'ятирічного економічного плану Пекіна, спрямованого на те, щоб вивести Китай в лідери у галузі штучного інтелекту та інших сучасних технологій.

"Деякі недавні матеріали, здобуті розвідкою, були створені з військовою метою або для підготовки до майбутнього кіберконфлікту, але більша частина недавніх крадіжок пов'язана з реалізацією п'ятирічного плану та інших стратегій у сфері технологій", - говорить директор програм кіберпростору аналітичного центру Ради міжнародних відносин США Адам Сігал.

Як повідомлялося, в грудні США пред'явили звинувачення хакерам, пов'язаним з китайською розвідкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram