ГоловнаСвіт

Ситуація в аеропортах України та Ізраїлю стане темою двосторонніх консультацій

2018 року Ізраїль не впустив 7730 українців.

Ситуація в аеропортах України та Ізраїлю стане темою двосторонніх консультацій
Фото: vesty.co.il

МЗС України ініціювало проведення українсько-ізраїльських консультацій через ситуацію на кордоні з Ізраїлем, де зросла кількість відмов на в'їзд українцям.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua повідомив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

«На жаль, ситуація не покращилася порівняно з минулим роком. Посольство ініціювало проведення консульських консультацій з цього питання, і вони повинні відбутися найближчим часом», - сказав Надоленко.

Він запевнив, що посольство продовжує пильно моніторити ситуацію непропуску українських громадян до/з Ізраїлю.

За інформацією посольства, щодня ізраїльські прикордонники не впускають і повертають в Україну близько 20 українців. Усього ж за минулий 2018 рік у Ізраїль не пустили 7730 українців (4,88% від загальної кількості в'їздів).

2018 року в Україну в'їхали близько 318 тис. ізраїльтян (зростання + 20%), а українців до Ізраїлю - близько 158 тис (падіння - 7%).

Крім того, жодних вказівок на взаємний непропуск ізраїльських туристів в аеропортах України, за його словами, не було. «Збільшення таких затримань дійсно пов'язане з більш пильною роботою нашої прикордонної служби», - повідомив Надоленко.

Як повідомляли, між Україною й Ізраїлем виник скандал через недопуск групи ізраїльтян в Україну. У Держприкордонслужбі зростання відмов у в'їзді в Україну ізраїльтянам пояснили збільшенням кількості несумлінних туристів з Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram