ГоловнаСвіт

Соцмережі Facebook і Twitter синхронно видалили підозрілі акаунти, пов'язані з Іраном і Росією

Основна частина дезінформації про вибори створювалася усередині США.

Соцмережі Facebook і Twitter синхронно видалили підозрілі акаунти, пов'язані з Іраном і Росією
Фото: Depositphotos\Goir

Cоціальна мережа Facebook і Twitter майже одночасно повідомили про видалення зі своїх соцмереж акаунтів, які нібито вели приховану кампанію на користь влади Ірану. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Facebook оголосив про припинення 783 облікових записів, причетних до "скоординованої недостовірної поведінки" на Facebook і Instagram. Стверджується, що активність акаунтів "йшла з Ірану". За даними соцмережі, активність сторінок у першу чергу була спрямована на Близький Схід і Південну Азію, а також націлена на США.

Майже одночасно Twitter оголосив про видалення декількох акаунтів з Ірану, які прикидалися американцями або новинними агентствами.

Крім того, соцмережа заявила про видалення 8 тис. повідомлень, імовірно, створених для спроби вплинути на проміжні вибори в конгрес США в листопаді 2018 року.

Відзначають, що основна частина дезінформації про вибори створювалася усередині США, але її окремі джерела, ймовірно, розташовувалися в Ірані, Венесуелі та Росії.

Twitter також оголосив, що видалив мережу акаунтів, запущених із Венесуели, які "очевидно, беруть участь у підтримуваній державою кампанії впливу", орієнтованій на венесуельську аудиторію від імені президента країни.

Нагадаємо, в січні Facebook уже видаляв близько 300 сторінок і більш ніж 70 акаунтів, пов'язаних з Росією, що публікували пости проти НАТО в спільнотах східної і центральної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram