ГоловнаСвіт

Мей скасувала фінальне голосування щодо "Брекзиту" на невизначений термін (оновлено)

Крайній термін для голосування - 21 січня.

Мей скасувала фінальне голосування щодо "Брекзиту" на невизначений термін (оновлено)
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Британії Тереза Мей вирішила скасувати вирішальне голосування в парламенті щодо виходу країни зі складу Євросоюзу.

Про таку можливість в понеділок повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією. Увечері це підтвердила сама Мей, зазначає BBC.

Голосування в парламенті щодо Brexit мало відбутися ввечері у вівторок 11 грудня. Мей сказала, що більшість депутатів британського парламенту відмовляться підтримати цей договір, якщо його винести на голосування.

Коли відбудеться голосування, невідомо. Це залежить від того, наскільки затягнуться нові переговори з Євросоюзом.

Крайній термін для голосування - 21 січня.

На тлі повідомлень про скасування прем'єром голосування курс фунта у Великобританії впав до найнижчого з 2017 року рівня.

Нагадаємо, напередодні Європейський суд вирішив, що Великобританія зможе розірвати угоду про Brexit в односторонньому порядку.

25 листопада країни ЄС ухвалили угоду з Британією про Brexit. Напередодні саміту прем'єр Великобританії написала лист до народу, в якому закликала підтримати Brexit.

Міністр з питань Brexit Домінік Рааб і міністр з питань Північної Ірландії Шайло Вара пішли у відставку 15 листопада - наступного дня після того, як британський кабінет міністрів погодив попередній текст угоди про Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram