ГоловнаСвіт

Денісова знепритомніла у прямому ефірі телепередачі

Омбудсмен працює по 20 годин на добу для звільнення полонених моряків. 

Денісова знепритомніла у прямому ефірі телепередачі
Фото: стоп-кадр

Український омбудсмен Людмила Денісова знепритомніла у прямому ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Це сталося під час виступу президента Петра Порошенка, коли він говорив про причини захоплення українських кораблів Росією поблизу Керченської протоки.

Порошенко перервав свій виступ і допоміг відвести Денісову за межі студії. Після цього Порошенко наголосив, що омбудсмен працює по 20 годин на добу заради звільнення полонених.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". 24 українці, що перебували на захоплених суднах, були арештовані за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року. Потім моряки були етаповані до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених утримуються в медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

3 грудня за рішенням Європейського суду з прав людини Росія повинна була надати офіційне пояснення про причини затримання українців, їх місце перебування, а також їхній стан здоров'я і надану медичну допомогу. Денісова повідомила, що офіційної інформації з цього приводу не надходило. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова телефоном повідомила їй про те, що троє поранених моряків перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші".

Український омбудсмен скерувала до МЗС РФ запит для відвідування полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram