ГоловнаСвіт

У Кремлі не підтвердили інформацію про затримання прикордонника, який розкрив інформацію про "Петрова" і "Боширова"

За даними російських ЗМІ, ФСБ провела понад 60 обшуків і затримала людину, яка продавала інформацію з бази даних.

У Кремлі не підтвердили інформацію про затримання прикордонника, який розкрив інформацію про "Петрова" і "Боширова"
Фото: twitter.com/360tv

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому невідомо про те, чи були які-небудь затримання в зв'язку з витоками з баз даних, зокрема - про так званих Олександра Петрова і Руслана Боширова. Про це він заявив журналісту, який попросив прокоментувати відповідну інформацію ЗМІ, пише "Интерфакс".

"Ні, я не маю такої інформації, нічого не можу вам сказати", - зазначив чиновник.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що співробітники ФСБ за останні дні провели понад 60 обшуків, спрямованих на припинення витоків із баз даних. Також повідомляли, що серед затриманих є співробітник прикордонної служби, який продав інформацію про переміщення за кордон "Петрова" і "Боширова".

Петров і Боширов - росіяни, прізвища яких називають вигаданими і яких Великобританія звинувачує у замаху на колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в англійському місті Солсбері.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням Bellingcat і The Insider, під ім'ям Руслан Боширов ховається 39-річний полковник Анатолій Володимирович Чепіга.

8 жовтня журналісти Bellingcat опублікували звіт, в якому заявили, що справжнє ім'я другого підозрюваного у справі отруєння Скрипаля - Олександр Мішкін. За їх даними, "Олександр Петров" - несправжній персонаж, а таємний псевдонім співробітника російського агентства безпеки, військового лікаря, який знаходиться на службі в ГРУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram