ГоловнаСвіт

Facebook видалив більш ніж 800 акаунтів і сторінок за вплив на майбутні вибори в США

Сторінки поширювали неправдиву інформацію і порушували інші правила соцмережі.

Facebook видалив більш ніж 800 акаунтів і сторінок за вплив на майбутні вибори в США
Фото: bankomet.com.ua

Соцмережа Facebook заблокувала понад 800 сторінок і акаунтів користувачів у зв'язку з поширенням неправдивої інформації перед проміжними виборами в Конгрес Сполучених Штатів Америки в листопаді. Про це повідомляє CNN.

Компанія заблокувала 559 сторінок і 251 аккаунт у зв'язку з тим, що вони постійно порушували правила про нерозповсюдження спам-повідомлень.

Порушення правил контенту включали використання фейкових акаунтів, штучне збільшення зацікавленості аудиторії, залучення користувачів у рекламні "ферми" тощо. У компанії також підкреслили, що заблоковані сторінки і акаунти активізувалися "саме в цей час - незадовго до проведення проміжних виборів у США".

Проміжні вибори в Конгрес США відбудуться 6 листопада. Під час виборів буде переобрано всіх членів Палати представників Конгресу, а також значну частину сенаторів і губернаторів.

Нагадаємо, соцмережа Facebook уперше заблокувала десятки акаунтів у РФ, що мали зв'язок з компанією Soical Data Hub, яку підозрюють у нелегальному аналізі даних користувачів. Facebook надіслав лист на адресу реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою припинити збір і аналіз даних, а також надати до 12 жовтня 2018 року список усіх використаних відомостей і всіх клієнтів, які мали до них доступ, включаючи державні структури. Крім того, влітку цього року соцмережа видалила більш ніж 650 фейкових акаунтів, створених Росією і Іраном для поширення дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram