ГоловнаСвіт

Лідери Північної і Південної Кореї зустрінуться 18-20 вересня

Це буде вже третій міжкорейський саміт цього року.

Лідери Північної і Південної Кореї зустрінуться 18-20 вересня
Ким Чен Ын и Мун Чжэ Ин
Фото: EPA / UPG

Лідери Північної і Південної Кореї проведуть третю зустріч від початку року. Вона відбудеться у Пхеньяні 18-20 вересня.

Про це оголосив голова національної безпеки Південної Кореї Чон Ий Ен, пише Korea Times. Він очолював делегацію Південної Кореї, яка в середу зустрічалася з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Пхеньяні.

Це буде вже третій міжкорейський саміт цього року. Два попередні навесні цього року проходили в селі Панмунджом у демілітаризованій зоні.

За його словами, Кім підтвердив південнокорейській делегації свою рішучість до денуклеаризації Корейського півострова і висловив готовність тісно співпрацювати з Південною Кореєю і США в цьому напрямку.

За словами корейського чиновника, Кім також заявив представникам Південної Кореї, що він довіряє президенту США Дональду Трампу і що він хоче провести денуклеаризацію і покласти край ворожим відносинам між країнами до кінця першого президентського терміну Трампа.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин цього року провів уже цілу низку міжнародних зустрічей не тільки з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном, але й з президентом США Дональдом Трампом, головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, директором ЦРУ Майком Помпео, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Північна Корея перебуває під жорсткими санкціями через свою ядерну і ракетну програми, але на переговорах з Трампом Кім погодився почати денуклеаризацію Корейського півострова.

Мун стане третім президентом Південної Кореї, який відвідає Пхеньян. 2000 року президент Кореї Кім Де Чжун, а в 2007 році Но Му Хьон їздили туди на переговори з Кім Чен Іром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram