ГоловнаСвіт

Пашинян відзвітував про перші успіхи боротьби з корупцією

До бюджету Вірменії за півтора місяця повернули 42 млн доларів.

Пашинян відзвітував про перші успіхи боротьби з корупцією
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про перші результати боротьби з корупцією. За даними прем'єра, за півтора місяця спеціалізовані органи повернули до державного бюджету 42 млн доларів.

Кошти в розмірі 20,622 млрд драмів були виявлені за результатами перевірок у 73 суб'єктів господарювання. Ще близько 14,5 млн доларів - попередні суми, які перебувають на розгляді слідчих служб і "можуть проявити тенденцію до зростання".

Як повідомляє "Jam News", правоохоронні органи планують повернути в бюджет ще 37 млн дол., які були виявлені на перших етапах антикорупційної кампанії.

Майже половину суми уряд Вірменії направить на розвиток регіонів. Усього ж у розвиток регіонів до кінця року планують вкласти близько 60 млн дол., повернутих до бюджету.

Нагадаємо, Нікола Пашиняна було обрано прем'єр-міністром Вірменії 8 травня після масових протестів проти призначення на цю посаду колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна. Відразу після цього у Вірменії почали першу велику зачистку олігархату, санкціоновану новим прем'єром країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram