ГоловнаСвіт

У Дубліні заборонили полив і прання з метою економії води

Якщо восени не буде значних опадів, почнеться "сценарій кошмару".

У Дубліні заборонили полив і прання з метою економії води
Фото: Meteoprog

У столиці Ірландії Дубліні ввели місячну заборону на полив за допомогою садових шлангів, наповнення басейнів і прання з метою економії води. Країна, відома дощами і зеленим ландшафтом, відчуває рідкісну посуху.

Подібна заборона існує в Північній Ірландії, пише The Irish Times.

У деяких частинах країни вже 15 днів не було дощу. У червні температура сягала 32 градусів за Цельсієм, що було рекордним показником температури в Ірландії.

Утім місцева влада зафіксувала вже не менш ніж десять випадків ігнорування заборони. Штрафи за порушення закону можуть становити до 125 євро. Жителі обривають телефони служби водоканалу для отримання роз'яснень або рекомендації щодо обмежень і відключень. Керуючий директор водоканалу Джеррі Грант попередив: якщо восени не буде значних опадів, почнеться "сценарій кошмару".

"Нам потрібен стійкий дощ. Якщо не буде проливного дощу, ми очікуємо дуже суху осінь", - сказав він.

Відомо, що рівні споживання води в більшій частині Дубліна досягли максимуму минулого тижня - до рекордних 615 млн літрів на день. Після введення заборони на полив споживання знизилося до 575 мільйонів літрів на день, але рівень усе одно залишається значно вищим за очікуване споживання - близько 565 мільйонів літрів на день.

За словами Гранта, заборону, ймовірно, доведеться продовжити і в вересні.

Водоканалу доводиться постійно справлятися з новими проривами через застарілість труб, закладених ще в 1960-х роках. До кінця року в заміну водоканалізаційних труб планують інвестувати 650 мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram