ГоловнаСвіт

Сенат США проголосував за збереження норм "мережевого нейтралітету"

У Палаті представників у законопроекту мало шансів.

Сенат США проголосував за збереження норм "мережевого нейтралітету"
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат США проголосував за збереження "мережевого нейтралітету", скасованого рішенням Федеральної комісії з питань комунікацій у грудні 2017 року. Тепер законопроект направлять у Палату представників.

Як повідомляє "Голос Америки", за збереження правил, введених адміністрацією Барака Обами в 2015 році, у верхній палаті Конгресу проголосували 52 сенатори. 47 сенаторів виступили проти.

Норми "мережевого нейтралітету" забороняють провайдерам блокувати сайти або будь-який контент. Також ці правила не дозволяли надавати більш швидкий доступ користувачам до конкретних сайтів і додатків в обмін на додаткову плату.

У 2016 році провайдери оскаржили норми "мережевого нейтралітету" в суді, але їм не вдалося виграти справу. Наприкінці минулого року адміністрація Дональда Трампа скасувала ці правила.

Незважаючи на рішення сенату в четвер, у законопроекту про повернення "нейтралітету" невеликі шанси в Палаті представників. Контрольований республіканцями Конгрес у грудні минулого року підтримав рішення Федеральної комісії з комунікацій, і для скасування цієї ініціативи демократам у нижній палаті необхідно додатково отримати голоси не менш ніж 25 республіканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram