ГоловнаСвіт

МЗС РФ визнало мову Терези Мей "грубою провокацією"

Росія пообіцяла заходи у відповідь.

МЗС РФ визнало мову Терези Мей "грубою провокацією"
Фото: tvc.ru

Міністерство закордонних справ Росії розцінює оголошені Лондоном заходи щодо Москви в зв'язку зі "справою Скрипаля" як "безпрецедентно грубу провокацію".

"Заяву прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей в парламенті 14 березня про заходи "покарання" Росії під фальшивим приводом про нібито причетність до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки розцінюємо як безпрецедентно грубу провокацію, яка підриває основи нормального міждержавного діалогу між нашими країнами", - йдеться в заяві, опублікованій у середу на сайті російського МЗС.

Стверджується, що британська влада в черговий раз спробувала розв'язати "огульну антиросійську кампанію", пішовши на односторонні і нетранспарентні методи розслідування отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

"Замість того, щоб завершити власне розслідування, задіяти встановлені міжнародні формати й інструменти, в тому числі в рамках Організації із заборони хімічної зброї, до чого ми були готові, британський уряд зробив вибір на користь конфронтації з Росією", - заявили в МЗС РФ.

Відповідь Росії на застосовані Лондоном обмежувальні заходи проти Москви не забариться, додав там.

Нагадаємо, в середу прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про заходи, які Лондон вживе стосовно Росії в зв'язку зі "справою Скрипаля". Зокрема, вона заявила, що з країни будуть вислані 23 російських дипломати. За словами Мей, це буде найбільше одноразове видворення більш ніж за 30 років. Таке рішення прийнято, оскільки Москва не відповіла на вимогу Мей протягом доби пояснити Лондону, яким чином отруйна речовина, розроблена в Росії, опинилася в Британії.

12 березня, виступаючи в парламенті, Тереза Мей заявила, що Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. За її словами, цією речовиною є нервово-паралітичний агент, який належить до групи "Новичок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram