ГоловнаСвіт

Іспанія видала Росії бізнесмена, якого звинувачують у розкраданні у підприємства ФСБ

Росіянина звинувачують у завданні збитків в особливо великому розмірі.

Іспанія видала Росії бізнесмена, якого звинувачують у розкраданні у підприємства ФСБ
Фото: Depositphotos\jinga80

Іспанія видала Росії гендиректора компанії "Інвест-Вікторія" Михайла Лягіна, якого звинувачують у розкраданні понад 550 млн рублів ($9,7 млн) у підприємства ФСБ.

Про це повідомили "Интерфаксу" в прес-службі Генпрокуратури РФ.

Слідком РФ звинувачує Лягіна за двома статтями кримінального кодексу - ст. 159 (шахрайство в особливо великому розмірі) та ст. 174 (легалізація грошових коштів). Справу веде слідче управління УВС по Сочі ГУ МВС Росії по Краснодарському краю.

Слідство вважає, що Лягін "умисно не виконав договірні зобов'язання за трьома угодами підряду і викрав грошові кошти, що належать ФДУП "Кавказький військово-будівельний відділ" ФСБ Росії". У відомстві зазначають, що він викрав понад 550 млн рублів і завдав підприємству збитків в особливо великому розмірі. В цей самий час Лягін "відмив" понад 390 млн рублів.

У Генпрокуратурі РФ не уточнюють, коли було порушено кримінальну справу. Лягіна оголосили в міжнародний розшук. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

У лютому 2016 року бізнесмена затримали в Іспанії. Після цього Генпрокуратура направила запит про його видачу. Передача обвинуваченого відбулася в аеропорту Мадрида 21 лютого.

Як повідомляли раніше, в Іспанії для депутата Держдуми зажадали 5,5 в'язниці у справі про "російську мафію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram