ГоловнаСвіт

Туреччина розширить військову операцію на весь кордон з Сирією

Більшу частину 900-кілометрового кордону з сирійської сторони контролюють курдські формування.

Туреччина розширить військову операцію на весь кордон з Сирією
Турецкие военные в операции "Оливковая ветвь"
Фото: EPA\UPG

Туреччина збирається розширити військову операцію проти курдських воєнізованих формувань "Загони народної самооборони"(YPG) на весь простір сирійсько-турецького кордону. Про це в п'ятницю, 26 січня, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише DW.

"Операція "Оливкова гілка" триватиме, поки не будуть досягнуті всі поставлені цілі", - сказав президент, зауваживши, що турецькі війська повинні "звільнити" від "терористів" місто Манбідж і весь простір сирійсько-турецького кордону.

Турецько-сирійський кордон простягається на 900 кілометрів, з сирійської сторони більша його частина контролюється курдськими формуваннями. Південніше починаються території, підконтрольні Башару Асаду.

Фото: EPAUPG

Курди з Афрін звернулися до президента Сирії Башара Асада з вимогою надати їм військову допомогу.

Президент Асад засудив турецьку агресію, але не вступив у відкрите військове протистояння з Анкарою.

Тим часом, Афрін залишають мирні жителі. Щонайменше 5 тис. осіб, за даними ООН, знайшли притулок в навколишніх селищах. Ще тисяча людей виїхали в сирійське місто Алеппо.

За словами представника ООН Стефана Дуярріча, гуманітарні організації стурбовані становищем цивільного населення в 320-тисячному місті, до якого наближається турецька армія.

Нагадаємо, Туреччина почала наземний наступ на півночі Сирії 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram