ГоловнаСвіт

Трамп закликав Ердогана не допустити сутичок турецьких військових з американськими в Сирії

Турецький лідер повідомив Трампа про плани "звільнити сирійський Афрін від терористів".

Трамп закликав Ердогана не допустити сутичок турецьких військових з американськими в Сирії
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з турецьким колегою Таїпом Реджепом Ердоганом порадив йому обмежити військову операцію Анкари в Сирії, щоб уникнути конфліктів з американськими військовими.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому Білим домом. 

Трамп, зокрема, закликав Туреччину діяти обережно й уникати будь-яких дій, які здатні призвести до конфлікту між турецькими й американськими силами. За його словами, і Вашингтон, і Анкара мають зосередитися в Сирії на боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ). Обидва лідери також привітали повернення до Сирії понад 100 тис. біженців.

За даними турецького агентства Anadolu, Ердоган у розмові з Трампом повідомив про плани "звільнити сирійський Афрін від терористів" і закликав США припинити поставки зброї курдським загонам самооборони, з якими Анкара бореться на території Сирії. http://aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/cumhurbaskani-erdogan-ile-abd-baskani-trump-telefonda-gorustu/1041549

Минулого тижня Туреччина заявила про початок операції "Оливкова гілка" в сирійському Афріні. На цей момент турецькі війська завдають ударів переважно по загонах курдського опору. Напередодні турецький Генштаб заявив про вбивство під час операції 260 "терористів", а курди заявили про вбивство шести турецьких солдатів.

Правозахисні групи раніше звинуватили Анкару в тому, що жертвами операції стають мирні жителі. У МЗС Туреччини цю інформацію заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram