ГоловнаСвіт

Лікар Білого дому повідомив результати медогляду Трампа

У президента не знайшли психічних відхилень.

Лікар Білого дому повідомив результати медогляду Трампа
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пройшов своє перше планове медичне обстеження. Офіційний лікар Білого дому Рональд Джексон повідомив результати огляду.

Судячи з результатів когнітивного тесту, який президент здав у рамках медобстеження, у нього немає психічних відхилень, сказав Джексон. Для оцінки когнітивних функцій Дональдові Трампу запропонували відповісти на питання Монреальської шкали когнітивної оцінки, розроблені для діагностики хвороби Альцгеймера. Серед інших запитань тестованому потрібно було підписати назви тварин, намалювати годинник з певним часом на циферблаті і без помилки повторити просте речення чи ряд цифр. Трамп набрав 30 із 30 очок, пише DW.

71-річний Дональд Трамп має добрі шанси залишитися здоровим до кінця свого терміну на посаді президента США. Він не потерпає від порушень серцевої діяльності, а рівень холестерину в його організмі лише злегка перевищує норму. Однак президентові варто зменшити вагу: зараз він важить 108 кілограмів, і Джексон рекомендував Трампові скинути приблизно 4 кілограми.

Крім того, зі слів лікаря стало відомо, які медичні препарати приймає Дональд Трамп. Зокрема, він вживає аспірин, препарат для зниження рівня холестерину, а також користується засобом проти випадіння волосся.

Трамп пройшов тригодинне всебічне медичне обстеження минулого тижня, вперше після свого обрання на посаду президента. Це відбулося незабаром після виходу скандальної книги Майкла Вулфа "Вогонь і лють: у коридорах Білого дому Трампа", в якій психічне здоров'я американського президента ставиться під питання.

До президентства Трампа Рональд Джексон був головним лікарем Білого дому при Джорджі Буші-молодшому і Баракові Обамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram