ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило Британію в антиросійській медіа-кампанії

Захарова стверджує, що британські журналісти отримали пряму вказівку створювати негативні сюжети.

МЗС РФ звинуватило Британію в антиросійській медіа-кампанії
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Великобританію в медійній кампанії, спрямованій на підрив іміджу РФ перед Чемпіонатом світу з футболу.

За словами Захарової, британські журналісти отримали пряму вказівку створювати негативні сюжети перед ЧС-2018, передає ТАСС

"Зараз нам стало відомо, що журналісти Сполученого Королівства, причому це не одне ЗМІ, а цілий низка, отримали в прямому сенсі державне замовлення на запуск медійної кампанії зі створення негативного фону для проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії", - сказала вона.

Захарова зазначила, що журналістам не було запропоновано сфокусуватися на пошуку сюжетів, "сюжети, теми і заходи були теж опрацьовані".

"Було розроблено тези, які запропонували ЗМІ Великобританії для використання у своїх матеріалах", - додала вона.

"З цих тез і сюжетів я можу озвучити такі: нібито відсутність у Росії необхідної інфраструктури та умов для проведення чемпіонату, агресивність російських уболівальників, непрофесіоналізм місцевих правоохоронних органів, нездатність забезпечити безпеку іноземних туристів. Уся ця історія активно розігруватиметься напередодні Чемпіонату світу в РФ у західних ЗМІ", - зазначила Захарова.

Як повідомляли наприкінці листопада, суддям дозволяють переривати матчі на ЧС-2018 через проявлений расизм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram