ГоловнаСвіт

Трамп "запам'ятає" тих, хто проголосував у ООН проти статусу Єрусалима

Україна голосувала врозріз з американською делегацією

Трамп "запам'ятає" тих, хто проголосував у ООН проти статусу Єрусалима
Фото: пресс-служба президента

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі пообіцяла передати президенту країни Дональду Трампу інформацію про всі країнах, які виступили проти резолюції США про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву дипломата.

"Поки ви роздумуєте про те, як проголосувати, я попереджаю вас, що президент [Трамп] і США візьмуть ваш голос на особистий рахунок. Президент, що буде уважно стежити за голосуванням, вже зажадав, щоб я повідомила йому про всіх, чий голос буде відданий проти нас", - заявила вона.

Позицію США Хейлі також оголосила в Twitter.

"В ООН нас завжди просять більше зробити, більше віддати. І коли ми приймаємо рішення з волі американського народу про те, де розмістити наше посольство, ми не очікуємо, що ті, кому ми допомагали, виступлять проти нас. У четвер пройде голосування, що критично оцінює наше рішення. США візьмуть до уваги імена тих, хто проголосував", - йдеться в повідомленні.

Питання про статус Єрусалима буде розглянуто на засіданні Генеральної асамблеї в четвер, 21 грудня, на вимогу арабських країн. До цього, резолюція, яка засуджує визнання Єрусалима як столиці Ізраїлю, була заблокована в Радбезі делегацією США. 14 інших членів РБ ООН, включно з Україною, голосували "за".

Президент США Дональд Трамп 6 грудня оголосив про те, що Вашингтон офіційно визнає Єрусалим столицею Ізраїлю і має намір перенести туди посольство з Тель-Авіва. Це рішення викликало масові протести в багатьох ісламських країнах і піддалося осуду з боку міжнародного співтовариства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram