ГоловнаСвіт

У справі Манафорта фігурують вже понад 400 тис. документів

Дані про файли, які оформлені в рамках слідства, опублікував офіс спецпрокурора Мюллера.

У справі Манафорта фігурують вже понад 400 тис. документів
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор Роберт Мюллер зібрав понад 400 тис. документів у справі екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта і його бізнес-партнера Ріка Гейтса. Про це повідомляє Associated Press.

"Команда слідчих Мюллера зробила копії вмісту мобільних телефонів і жорстких дисків, оформила 15 ордерів на обшук і інших запитів в рамках розслідування щодо екс-керівника кампанії Трампа та його заступника", - йдеться в повідомленні.

Дані про те, які файли були оформлені в рамках слідства, містяться у новому судовому поданні з боку офісу спецпрокурора.

Манафорт перебуває під домашнім арештом в США. Йому і його діловому партнеру Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення за 12 пунктам, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента під час зайняття лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім приховав ці кошти від оподаткування.

Раніше спецпрокурор США Роберт Мюллер попросив суд відхилити прохання Манафорта звільнити його під заставу через те, що Манафорт, разом з колегою з Росії намагався опублікувати статтю на своє виправдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram