ГоловнаСвіт

США заявили про вихід з ЮНЕСКО

У ЮНЕСКО шкодують через рішення Вашингтона.

США заявили про вихід з ЮНЕСКО
Фото: obozrevatel.com

США заявили про вихід з Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Про це повідомляє агентство Associated Press.

У Держдепартаменті США заявили, що рішення про вихід країни з ЮНЕСКО набуде чинності з 31 грудня 2018 року.

Причиною такого рішення, як пояснили в Держдепі, став "антиізраїльський ухил" ЮНЕСКО, а також необхідність проведення "фундаментальної реформи" цього підрозділу ООН.

В ЮНЕСКО дуже шкодують з приводу рішення США. Генеральний директор організації Ірина Бокова заявила, що вихід США з ЮНЕСКО є втратою для "сім'ї ООН" і для "багатосторонніх відносин".

Щорічний внесок США в ЮНЕСКО становить близько $80 млн, що становить майже п'яту частину бюджету цієї організації.

Після виходу США, як очікується, матимуть статус спостерігача в ЮНЕСКО.

Раніше президент США Дональд Трамп критикував ООН і закликав реформувати Організацію. Крім того, американський лідер говорив про занадто високу вартість підтримки деяких інституцій Організації для своєї країни.

ЮНЕСКО - спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. Заявлені цілі організації: сприяння зміцненню миру і безпеки за рахунок розширення співробітництва держав і народів у галузі освіти, науки і культури; забезпечення справедливості і дотримання законності, загальної поваги до прав і основних свобод людини, проголошених у Статуті Організації Об'єднаних Націй, для всіх народів, незалежно від раси, статі, мови, орієнтації або релігії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram