ГоловнаСвіт

У США почали розслідування стосовно сина Флінна у справі про зв'язки з РФ

Флінн-молодший супроводжував батька під час подорожі в Москву в грудні 2015 року.

У США почали розслідування стосовно сина Флінна у справі про зв'язки з РФ
Майкл Флинн в сопровождении сына Майкла Флинна-младшего
Фото: Sam Hodgson/New York Times

Стосовно Майкла Флінна-молодшого, сина колишнього радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки, триває розслідування у справі про втручання Росії у вибори президента США.

Про це повідомляє телеканал NBC із посиланням на американських чиновників.

Розслідування пов'язане з роботою сина Майкла Флінна на лобістську компанію батька, Flynn Intel Group.

Як зазначає NBC, Флінн-молодший супроводжував батька під час подорожі в Москву в грудні 2015 року, в рамках якої той був присутній на святкуванні 10-річного ювілею телеканалу RT. За свою промову на цьому заході Флінн отримав близько $34 тис. "RT також заплатив за переліт Флінна і його сина в Москву та їх проживання в розкішному готелі з 9 по 12 грудня", - пише NBC.

Flynn Intel Group у 2016 році отримала $530 тис. за роботу в інтересах уряду Туреччини, хоча Флінн-старший не був зареєстрований як іноземний лобіст, нагадує телеканал.

Флінн-старший покинув пост радника Трампа з національної безпеки в лютому всього через кілька тижнів після вступу на цю посаду. Причиною відставки став скандал, пов'язаний із переговорами Флінна з російським послом у США Сергієм Кисляком. Флінна звинуватили в тому, що він не розкрив інформацію про свої бесіди з Кисляком, що відбулися в грудні. Під час цих переговорів Флінн, як писала The Washington Post, обговорював з послом можливе скасування санкцій проти Росії.

Наприкінці грудня спецслужби США опублікували доповідь, в якій стверджувалося, що Росія спробувала вплинути на вибори в США за допомогою кібератак і публікації компрометуючих відомостей про опонента Трампа Гілларі Клінтон.

Як повідомляли напередодні, Майкл Флінн приховав поїздку на Близький Схід, де укладав угоди для російської компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram