ГоловнаСвіт

Міноборони Франції назвало навчання "Захід-2017" "стратегією залякування"

"Безперечно, ми побачимо демонстрацію сили Росії".

Міноборони Франції назвало навчання "Захід-2017" "стратегією залякування"

Міністр оборони Франції Флоранс Парлі назвала масштабні російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" "стратегією залякування".

Про це повідомляє RFI

Голова французького оборонного відомства зазначила, що "дуже важливо підтвердити нашу присутність перед лицем цієї демонстрації сили Росії, яка також є стратегією залякування". "Не потрібно ховатися", - додала Парлі.

У Москві заявили, що близько 13 тис. російських і білоруських солдатів візьмуть участь у стратегічних навчаннях "Захід-2017" в Білорусі та Калінінградській області з 14 по 20 вересня. Лідери балтійських країн і країн західної Європи говорять про більш ніж 100 тис. військових.

"Безперечно, ми побачимо демонстрацію сили Росії. ... Всі, хто в цьому сумніваються, можуть подивитися на чисельність учасників навчань "Захід-2017": їх більш як сто тисяч", - зазначила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. Відповідно до заяв Москви, в навчаннях візьмуть участь не менш як 13000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тис. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт з НАТО. Частина регіонів, в яких будуть проходити навчання, перебувають біля кордонів Литви, тому не виключають можливості провокацій.

Раніше на цьому тижні генсек НАТО заявив, що не бачить загрози в російському навчанні "Захід-2017", але розкритикував Москву за їх закритість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram