ГоловнаСвіт

Урагану "Ірма" присвоїли найвищу категорію небезпеки

У Пуерто-Ріко оголосили надзвичайний стан і мобілізували національну гвардію.

Урагану "Ірма" присвоїли найвищу категорію небезпеки
Фото: EPA/UPG

Урагану "Ірма", який насувається на Карибський басейн і південь США, привласнили п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Про це у вівторок, 5 вересня, повідомили в Національному центрі зі спостереження за ураганами США в Маямі, повідомляє DW.

Там закликали прискорити роботи з підготовки до стихійного лиха, повідомляє інформагентство AFP.

Станом на другу половину дня вівторка ураган був за 440 кілометрів на схід від острова Антигуа. Швидкість вітру "Ірми" збільшилася до 280 кілометрів на годину. Фахівці попереджають, що ураган може викликати зсуви, паводки і океанські хвилі висотою до семи метрів.

Очікується, що епіцентр "Ірми" буде рухатися поблизу північних Підвітряних островів або пройде над ними ввечері у вівторок або вранці в середу. Увечері в середу ураган може пройти за 80 кілометрів від Пуерто-Ріко. На острові оголосили надзвичайний стан і мобілізували національну гвардію.

"Ірма"- другий за останні тижні ураган, який насувається на південь США. Ураган "Харві", який досяг узбережжя Техасу 25 серпня і викликав масштабні повені, привів до загибелі щонайменше 60 осіб. Завданий ним матеріальний збиток оцінюється в 150-180 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram