ГоловнаСвіт

Армія Асада і "Хезболла" проведуть евакуацію бойовиків ІДІЛ із території на кордоні з Ліваном

Джихадисти погодилися на евакуацію після втрати низки територій.

Армія Асада і "Хезболла" проведуть евакуацію бойовиків ІДІЛ із території на кордоні з Ліваном
Боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) уперше публічно погодилося на примусову евакуацію своїх бойовиків з підконтрольної їй території.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, евакуацію терористів проводитимуть сирійські урядові війська і союзні їм бойовики ліванського радикального шиїтського угруповання "Хезболла".

Зазначають, що ісламісти погодилися на евакуацію після тижневого наступу на їхні позиції.

Завдяки евакуації влада Лівану і "Хезболла" сподівається деескалувати ситуацію в районах, що межують з ліванською територією.

Напередодні бойовики ІДІЛ після втрати значної частини підконтрольної їм території погодили тимчасове припинення вогню з ліванською армією, з одного боку, і сирійською армією і "Хезболлою" - з іншого. Крім того, ісламісти взяли на себе зобов'язання прояснити інформацію про долю дев'яти ліванських солдатів, захоплених під час облоги ліванського міста Арсал у 2014 році.

Сирійський державний телеканал Ikhbariya раніше сьогодні повідомив, що джихадисти спалюють свою техніку і колишні штаб-квартири. Нагадаємо, що 23 серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про фактичне закінчення громадянської війни в Сирії.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами конфлікту, за оцінками правозахисників, стали близько 475 тис. осіб. Понад 5,1 млн сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram