ГоловнаСвіт

Голова фірми-автора досьє на Трампа дав свідчення в Сенаті США

Деталей свідчень не розкривають.

Голова фірми-автора досьє на Трампа дав свідчення в Сенаті США
Фото: betterworldcampaign.org

Гленн Сімпсон, голова американської фірми Fusion GPS, яка склала досьє на президента Дональда Трампа на замовлення його політичних опонентів, дав свідчення Сенату США в рамках розслідування про передбачувані зв'язки американського лідера з Росією.

Про це повідомляє

телеканал CNN.

Сімпсон - колишній кореспондент The Wall Street Journal. За даними

ABC, під час передвиборної гонки в США він отримав спочатку близько мільйона доларів від республіканців-конкурентів Трампа на виборах, а потім працював на демократів, збираючи компромат про майбутнього президента.

Фірма Сімпсона найняла колишнього агента МІ-6 Крістофера Стіла для збору досьє, яке в січні було опубліковано BuzzFeed і в якому стверджувалося, що члени передвиборного штабу Трампа співпрацювали з представниками російської влади.

Деталей свідчень Сімпсона не розкривають. За даними Fox News, його бесіда з представниками Сенату, які займаються розслідуванням, тривала близько трьох годин.

Сенат також планує допитати сина президента, Дональда Трампа-молодшого, і колишнього голову виборчого штабу президента Пола Манафорта у зв'язку з їхньою зустріччю з російським юристом Наталією Весельницькою в липні 2016 року. Трамп-молодший раніше заявив, що сподівався отримати на цій зустрічі від росіянки компромат на суперницю батька на президентських виборах Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, в грудні 2016 року

спецслужби США опублікували доповідь, у якій стверджували, що російські спецслужби намагалися вплинути на вибори у США шляхом кібератак, щоб допомогти Трампу здобути перемогу над Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram