ГоловнаСвіт

Трамп застеріг Північну Корею від удару по Гуаму

"Якщо він щось зробить з Гуамом, то станеться подія, якої раніше ніхто не бачив".

Трамп застеріг Північну Корею від удару по Гуаму
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп посилив риторику щодо Північної Кореї після того, як КНДР повідомила про намір провести ракетні запуски в напрямку американського острова Гуам. Про це пише "Голос Америки".

У четвер, виступаючи в штаті Нью-Джерсі, Трамп говорив про корейського лідера Кім Чен Ина особисто: "Він виявляв велику неповагу до нашої країни. Він говорив жахливі речі. І зі мною він не зможе просто уникнути відповідальності... Це зовсім інша гра".

Збройні сили КНДР заявили про намір здійснити ракетні запуски - ракети повинні пролетіти над Японією і впасти в океан за 30-40 км від острова Гуам.

"Подивімося, що він зробить з Гуамом. Якщо він щось зробить з Гуамом, то станеться подія, якої раніше ніхто не бачив - і це станеться з Північною Кореєю. Він не погрожуватиме Гуаму. Він не погрожуватиме Сполученим Штатам. І він не буде погрожувати Японії. І він не буде погрожувати Південній Кореї", - заявив Дональд Трамп журналістам, не вдаючись у деталі.

Незабаром після виступу Трампа міністр оборони Джеймс Меттіс, розмовляючи з журналістами в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, заявив, що США, як і раніше, віддають перевагу дипломатичному підходу до північнокорейської загрози і що війна стала б "катастрофічним" поворотом.

Відповідаючи на запитання, чи готові США, якщо КНДР поведеться вороже, Меттіс сказав: "Ми готові".

Нагадаємо, що КНДР заявила про плани розробити до середини серпня план атаки території поруч з Гуамом, островом, на якому живуть близько 160 тис. осіб. На ньому розташовані військові бази США. Пхеньян повідомив, що для удару можуть бути використані чотири ракети Hwasong-12, які впадуть приблизно за 40 кілометрів від узбережжя острова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram