ГоловнаСвіт

У США запустили сайт із відстеження російської пропаганди в Twitter

Новий портал відстежує близько 600 Twitter-акаунтів, пов'язаних із проросійською пропагандою.

У США запустили сайт із відстеження російської пропаганди в Twitter
Twitter

У США запустили сайт Hamilton 68 з відстеження пропаганди і дезінформації в Twitter, що її просуває Росія.

Портал Hamilton 68 почав працювати відсьогодні.

Сайт підтримує Фонд Маршалла. Він відстежує англомовні твіти приблизно 600 акаунтів, які, на думку аналітиків проекту, поширюють пропаганду, підтримувану владою Росії.

Інформація на сайті оновлюється що п'ять хвилин. На ньому, зокрема, відслідковуються повідомлення RT, Sputnik і англомовного Twitter МЗС РФ.

Hamilton 68 - це проект Альянсу щодо захисту демократії. Він призначений для "протидії російським дезінформаційним кампаніям", йдеться на сторінці організації.

У списку членів наглядової ради Альянсу, опублікованому на сайті, вказані колишній голова МВС США Майкл Чертофф, екс-президент Естонії Томас Ільвес, політолог Девід Кремер, редактор The Weekly Standard Білл Крістол, колишній в. о. голови ЦРУ Майкл Морелл, екс-посол США в Росії Майкл Макфол, колишній конгресмен і агент ФБР Майк Роджерс, а також колишній головнокомандувач військами США в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

На сайті сказано, що Альянс розробить "стратегії захисту, стримування... спроб Росії та інших держав поставити під загрозу демократію і демократичні інститути". Організація буде "публічно документувати і демонструвати спроби Володимира Путіна нашкодити демократії в США і Європі".

З блогу, опублікованого авторами проекту, випливає, що Hamilton 68 "зробить споживачів інформації більш стійкими і знизить ефективність російських спроб вплинути на мислення американців". "Ми не говоримо вам, що думати, але ми вважаємо, що ви повинні знати, коли хтось намагається вами маніпулювати. Що ви зробите з цією інформацією, залежить від вас", - йдеться в повідомленні.

Назва проекту пов'язана з есе під назвою Federalist Paper 68, опублікованим одним із "батьків-засновників" США - Олександром Гамільтоном у 1788 році. У ньому політик писав про необхідність "захистити американський електоральний процес від іноземного втручання".

"Фонд Маршалла" - незалежна американська структура, яка займається державною політикою і стипендіями. Мета фонду - сприяти співпраці та взаєморозумінню між США і Європою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram