ГоловнаСвіт

Медведєв: надії на покращення відносин з адміністрацією Трампа - кінець

Санкційний режим проти Росії буде зберігатися десятиліттями.

Медведєв: надії на покращення відносин з адміністрацією Трампа - кінець
Фото: government.ru

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що надії на покращення відносин з адміністрацією президента США Дональда Трампа прийшов кінець.

Про це йдеться в його коментарі щодо нового закону про санкції, який був ухвалений Конгресом США.

"Підписання президентом США нового санкційного закону проти Росії створює кілька наслідків. По-перше, надії на покращення наших відносин з новою американською адміністрацією - кінець. По-друге, Росії оголошено повноцінну торгову війну. По-третє, адміністрація Трампа продемонструвала повне безсилля, найпринизливішим чином передавши виконавчі повноваження Конгресу. Це змінює розклад сил у політичних колах США", - заявив він.

Медведєв припускає, що санкційний режим проти Росії буде зберігатися десятиліттями, "якщо не станеться якесь диво".

"Відносини між РФ і США будуть вкрай напруженими незалежно від складу Конгресу або особи президента. Чекають тривалі з'ясування стосунків у міжнародних органах і судах. Подальше посилення міжнародної напруженості. Відмова від вирішення найважливіших міжнародних проблем", - прогнозує російський прем'єр.

Також він вважає, що для "несистемного гравця" Трампа новий закон загрожує відстороненням від влади.

Нагадаємо, що 2 серпня Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії. Водночас він розкритикував цей документ, назвавши його недосконалим. Він закликав Конгрес не використовувати цей захід для ускладнення зусиль США та їхніх європейських союзників із вирішення конфлікту між Росією та Україною.

Законопроект передбачає нові обмеження для американських компаній, які співпрацюють з російськими нафтовими і газовими компаніями, а також кодифікує санкції, введені екс-президентом Бараком Обамою у відповідь на російське втручання у вибори, зокрема його рішення про закриття двох російських дипломатичних об'єктів на території США. Законопроект також надає Конгресу право протягом 30 днів заблокувати будь-яку спробу президента пом'якшити санкції.

Москва минулого тижня прийняла відповідні заходи, розпорядившись скоротити штат американського посольства і консульств на 755 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram