ГоловнаСвіт

У Швейцарії відкрився найдовший підвісний пішохідний міст

Його довжина - майже півкілометра. 

Неподалік швейцарського містечка Церматт відкрився, як стверджують, найдовший у світі підвісний пішохідний міст. Він простягнувся майже на півкілометра, пише BBC.

Міст, який отримав назву "Європейський" (Europabrücke), простягнувся над проломом Грабенгуфер, на висоті до 85 метрів.

Рада з туризму Церматта стверджує, що це найдовший у світі підвісний пішохідний міст, хоча й не найвищий: 405-метровий міст у Ройтте в Австрії розташований вище - на висоті 110 метрів над землею.

За даними Ради з туризму Церматта, канати, на яких тримається міст, важать близько восьми тонн, а сам він оснащений системою, що запобігає розгойдуванню.

Міст - частина туристичного маршруту між містами Грехем і Церматт на півдні Швейцарії поблизу кордону з Італією. З нього добре видно гору Маттрехорн.

Нагадаємо, минулого року в китайській провінції Хунань для відвідувачів відкрився скляний міст завдовжки 430 метрів. Він побудований на висоті 300 метрів і з'єднує дві гірські скелі в національному парку Чжанцзяцзе. На будівництво мосту було витрачено 3,4 млн доларів. Підлога моста складається з 99 прозорих плит, виготовлених із тришарового скла.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram