ГоловнаСвіт

Екс-міністр друку Росії Лесін був забитий до смерті, - Buzzfeed

На думку ФБР, за цим стоїть Путін.

Екс-міністр друку Росії Лесін був забитий до смерті, - Buzzfeed
Михаил Лесин
Фото: crimerussia.ru

Екс-міністр друку Росії і засновник Russia Today Михайло Лесін був убитий, а не помер в результаті нещасного випадку.

Про це повідомляє американське видання Buzzfeed з посиланням на співрозмовників зі спецслужб.

За їхніми словами, Лесін побили до смерті бейсбольною битою. У колишнього російського медіаменджера були зламані ребра.

"Лесіна забили до смерті. Немає жодної людини в бюро, яка би вважала, що він напився, впав і помер. Всі думають, що його вбили і що за цим стояв Путін", - сказав один з агентів ФБР.

Агенти ФБР розповіли, що Лесін збирався зустрітися з працівниками Міністерства юстиції США, які розслідували діяльність російського телеканалу RT. Екс-міністр друку мав розповісти їм, "як працює машина пропаганди". Мін'юст навіть оплатив Лесіну проживання в готелі Dupont, де згодом знайшли його тіло.

За словами джерел, в 2015 році Лесін нібито "ховався" у Швейцарії, побоюючись за своє життя, а потім зв'язався з владою США.

Тіло Михайла Лесіна виявили 5 листопада 2015 року в номері вашингтонського готелю Dupont. Тоді повідомлялося, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті не було.

Смерть російського чиновника, давнього близького соратника президента Володимира Путіна, породила припущення, що Лесін був убитий після того, як запропонував свою допомогу ФБР США.

У 1999-2004 роках Лесін обіймав посаду міністра у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. У 2004-2009 роках був радником президента Росії, курирував питання розвитку ЗМІ та інформаційних технологій. З 1 жовтня 2013 року по 12 січня 2015 року очолював "Газпром-медіа холдинг".

Як повідомлялося, в грудні 2014 року голова російського медіахолдингу "Газпром-Медіа" Михайло Лесін звільнився за сімейними обставинами. За чутками, рішення про відставку ухвалював особисто президент РФ Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram