ГоловнаСвіт

Світовий банк оцінив збиток від війни в Сирії у понад $220 млрд

З початку конфлікту в березні 2011 р. загинуло понад 320 тис. осіб.

Світовий банк оцінив збиток від війни в Сирії у понад $220 млрд
Фото: EPA/UPG

Шестирічний збройний конфлікт в Сирії зруйнував інфраструктуру країни і спричинив за собою втрати економіки в розмірі 226 мільярдів доларів, що вчетверо перевищує сирійський ВВП у 2010 році.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій Світовим банком в понеділок, передає Agence France-Presse.

В результаті руйнівної війни з березня 2011 р. загинуло понад 320 тис. осіб і була переміщена більш ніж половина населення країни.

"Війна в Сирії розриває соціальну і економічну структуру країни. Кількість жертв є руйнівною, але війна також руйнує інститути і системи, в яких має функціонувати суспільство, і ремонт буде складнішим завданням, ніж відновлення інфраструктури, і це виклик, який буде зростати відповідно до продовження війни", - заявив віце-президент Світового банку по Близькому Сходу і Північній Африці Хафез Ганем.

За оцінкою Світового банку, конфлікт знищив 27 відсотків житлового фонду Сирії і близько половини медичних та освітніх установ країни.

Збиток, завданий сектору охорони здоров'я, також мав руйнівні наслідки, оскільки, за оцінками Світового банку, більше людей загинуло від недоліків медичної системи, ніж безпосередньо від бойових дій.

Згідно з доповіддю, якщо конфлікт закінчиться цього року, ВВП може відновити 41 відсоток свого доконфліктного рівня протягом чотирьох років.

Раніше повідомлялося, що в Женеві почався новий раунд сирійських переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram