ГоловнаСвіт

Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН щодо КНДР, - ЗМІ

РФ не впевнена, що це була міжконтинентальна балістична ракета.

Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН щодо КНДР, - ЗМІ
Заседание Совета безопасности ООН
Фото: UN Photo/Kim Haughton

Росія заблокувала проект заяви Ради безпеки ООН, який засуджує останній запуск балістичної ракети КНДР.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на американських дипломатів.

Згідно з повідомленням, найближчий союзник Північної Кореї, Китай, погодився з текстом. Дипломати заявили, що в четвер тривають дискусії, щоб спробувати знайти формулювання, яке схвалили б всі 15 членів ради.

За словами одного дипломата, Росія заблокувала резолюцію через те, що в документі, запропонованому США, випущений снаряд був кваліфікований як "міжконтинентальна балістична ракета".

Заступник посла США Володимир Сафронков на надзвичайному засіданні Ради безпеки в середу заявив, що запуск "вимагає ретельного роз'яснення і розслідування", і зазначив, що це може бути ракета середньої дальності.

Черговий ракетний запуск Північна Корея провела вранці 4 липня. Ракета була запущена в бік Японії і впала у винятковій економічній зоні країни.

Незабаром після запуску японський прем'єр Сіндзо Абе заявив, що має намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна і голови КНР Сі Цзіньпіна з вимогою зайняти "більш конструктивну" позицію щодо КНДР. За його словами, він планує обговорити проблему Пхеньяну зі світовими лідерами на полях саміту G20 в Гамбурзі, який пройде з 6 по 7 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram