ГоловнаСвіт

На парламентських виборах у Британії перемагають консерватори, - екзит-поли

При цьому вони втрачають абсолютну більшість.

На парламентських виборах у Британії перемагають консерватори, - екзит-поли
Фото: EPA/UPG

Згідно з даними екзит-полів, перемогу на позачергових парламентських виборах у Великобританії здобувають консерватори, проте вони втрачають абсолютну більшість.

Згідно з екзит-полом, проведеним спільно Бі-бі-сі, Ай-ті-ві і Sky, торі отримають у Палаті громад 314 місць - на 17 менше, ніж у попередньому складі парламенту. Лейбористи отримають 266 місць - на 34 мандати більше, а ліберальні демократи - 14 місць.

Понад 40 тисяч виборчих дільниць були відкриті з 07:00 до 22:00 по Лондону (з 09:00 до півночі за київським часом).

Для участі в цих виборах зареєструвалися 46,9 млн осіб, що мають право голосу. Це на півмільйона більше, ніж на попередніх загальних виборах 2015 року.

Про проведення позачергових виборів у нижню палату парламенту в квітні оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей. Вона пояснила дострокові вибори прагненням до стабільності в ситуації, коли країна почала переговори про вихід з Європейського Союзу.

За останні три роки це вже третє загальнонаціональне голосування в Британії: попередні парламентські вибори відбулися в 2015 році, а влітку 2016-го в країні пройшов референдум про членство Британії в ЄС.

Головні теми нинішніх загальних виборів - "Брекзит" і соціально-економічна політика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram