ГоловнаСвіт

Катар озвучив підсумки розслідування кібератаки, що спровокувала кризу

За даними CNN, за зломом сайту катарського агентства, можливо, стоять російські хакери.

Катар озвучив підсумки розслідування кібератаки, що спровокувала кризу
Столица Катара Доха
Фото: EPA/UPG

Катар оприлюднив попередній звіт про злом сайту державного новинного агентства, який, як передбачають, спровокував кризу у відносинах Дохи з сусідами

Про це повідомляє  Associated Press

Зі звіту випливає, що перший злом стався ще в квітні і що хакери використовували "інноваційні методи".

Згідно з даними МВС Катару, 24 травня хакери завантажили на сайт якийсь файл, а потім опублікували повідомлення, в якому наводилися підроблені цитати еміра Катару шейха Таміма бін Хамада Аль Тані. У цій замітці шейх нібито позитивно висловлювався про Іран та Ізраїль.

При цьому в заяві відомства не уточнюють, хто саме влаштував атаку. МВС у повідомленні також дякує ФБР і британським правоохоронним органам за допомогу в розслідуванні.

Напередодні телеканал CNN повідомив, що за зломом, можливо, стоять російські хакери, метою яких було посіяти розбрат у лавах арабських союзників США.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав цю інформацію "черговим фейком".

Нагадаємо, 5 червня вісім держав - Бахрейн, Єгипет, Маврикій, Мавританія, Мальдівські острови, Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія і Ємен - розірвали дипломатичні відносини з Дохою. Причиною цього кроку вони назвали підтримку Катаром терористичних угруповань.

Видання Financial Times повідомило, що це могло бути спровоковане виплатою Катаром мільярда доларів пов'язаним із терористами угрупованням як викупу за захоплених у заручники членів королівської сім'ї і військовослужбовців країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram