ГоловнаСвіт

CNN повідомив про можливу "додаткову приватну зустріч" генпрокурора США з послом РФ

У Мін'юсті США інформацію про можливу зустріч спростували.

CNN повідомив про можливу "додаткову приватну зустріч" генпрокурора США з послом РФ
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Конгрес США перевіряє інформацію ще про одну приватну зустріч генпрокурора Джеффа Сешнса з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком під час президентської кампанії в США.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерела в Демократичній і Республіканській партіях, а також на джерела в американській розвідці.

Йдеться про можливу зустріч 27 квітня 2016 року в готелі Mayflower у Вашингтоні, де Дональд Трамп, ще будучи кандидатом у президенти, виголосив промову, присвячену питанням зовнішньої політики. Того дня Сешнс, який тоді ще був сенатором, і Кисляк відвідали прийом, на якому були присутні організатори заходу і дипломати. Дані про можливу зустріч також вивчає ФБР.

У Мін'юсті США інформацію про можливу зустріч спростували, зазначивши, що "факти не змінилися" і що Сешнс "не проводив ніяких приватних зустрічей або бесід з будь-якими російськими чиновниками в готелі Mayflower".

У березні Washington Post повідомила про дві зустрічі Сешнса з Кисляком у вересні 2015-го і в липні 2016 року. За інформацією видання, Сешнс промовчав про них під час призначення на посаду генпрокурора після приходу Трампа до влади. Після публікації в Washington Post демократи в палаті представників США зажадали відставки Сешнса за брехню під присягою.

У лютому через скандал, пов'язаний із зустрічами з Кисляком, зі своєї посади пішов радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн. Зазначалося, що під час цих бесід ішлося про зняття з Росії американських санкцій.

Флінн і ще один екс-радник Трампа Пол Манафорт фігурують у розслідуванні ФБР про можливий зв'язок передвиборної команди Трампа з російською владою. Показів від них також намагається домогтися Конгрес, який проводить власне розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram