ГоловнаСвіт

У Вашингтоні охорона президента Туреччини влаштувала бійку з демонстрантами

Держдеп висловив "рішуче занепокоєння".

У Вашингтоні охорона президента Туреччини влаштувала бійку з демонстрантами
Фото: стоп-кадр radiosvoboda.org

Під час візиту у Вашингтон президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у вівторок біля резиденції посла Туреччини у США відбулися сутички між охороною та прихильниками Ердогана, з одного боку, і учасниками акції протесту, зокрема курдами і вірменами, з іншого.

За словами очевидців, турецькі охоронці прорвали кордон вашингтонської поліції і напали на прокурдських демонстрантів, б'ючи їх руками і ногами, передає Радіо Свобода.

Постраждали 11 осіб. На місці сутички затримали двох осіб не із супроводу Ердогана.

За словами представника поліції, дії охоронців були "брутальним нападом на мирний протест", і слідчі вивчають відеозаписи з місця події, щоб визначити підозрюваних і допитати їх.

Державний департамент США звинуватив турецькі спецслужби в участі в силовому інцидент під час мирної демонстрації і висловив "рішуче занепокоєння" з приводу події.

"Насильство ніколи не є належною відповіддю на свободу висловлювання, і ми підтримуємо право людей будь-де вільно висловлювати свої думки і проводити мирний протест", - заявила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт.

Нагадаємо, напередодні візиту в США Ердоган висловив надію на зміну рішення США озброїти сирійських курдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram