ГоловнаСвіт

Євросоюз завершив затвердження безвізу для України

Орієнтовно безвізовий режим набуде чинності 11 червня

Євросоюз завершив затвердження безвізу для України
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

Рада Євросоюзу затвердила законодавчу ініціативу про скасування короткострокових віз для громадян України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Затвердження постанови про лібералізацію візового режиму для громадян України - важлива подія, яка сприятиме зміцненню зв'язків між українським народом і ЄС. Рішення було прийнято після того, як Україна провела необхідні реформи в низці галузей, у тому числі в сфері міграції, громадського порядку та безпеки, міжнародних відносин і основоположних прав. Окрім того, механізм припинення, що його нещодавно ухвалив ЄС, дозволяє Союзу призупинити таку лібералізацію, якщо через Україну виникнуть серйозні проблеми з міграцією або безпекою", - заявив з цього приводу міністр внутрішніх справ Мальти Кармело Абела.

Для прискорення процедури рішення було прийнято Радою міністрів сільського господарства і рибальства, засідання якого проходить сьогодні, не очікуючи зустрічі профільної Ради міністрів внутрішніх справ.

Відомо, що церемонія підписання відповідного рішення президентом Європарламенту та представником головування в Раді ЄС відбудеться 17 травня, її має намір відвідати Президент Петро Порошенко. Після цього підписаний регламент повинен бути опублікований в офіційному віснику ЄС.

Фактично безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

Безвізовий режим діятиме тільки в тому випадку, якщо в мандрівника є біометричний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram