ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція повідомила про повне руйнування авіабази сил Асада (оновлено)

Загинули четверо сирійських військовослужбовців, у тому числі генерал.

Сирійська опозиція повідомила про повне руйнування авіабази сил Асада (оновлено)
Авиабаза Шайрат
Фото: EPA/UPG

База сирійських Військово-повітряних сил Шайрат у провінції Хомс майже повністю зруйнована в результаті американського ракетного удару в ніч на п'ятницю, 7 квітня.

У результаті бомбардування загинули четверо сирійських військовослужбовців, у тому числі генерал, число поранених сягає десятків, повідомила опозиційна організація "Сирійський наглядовий центр з прав людини" (SOHR).

Раніше про загиблих і поранених у результаті авіаудару по базі Шайрат повідомив губернатор провінції Хомс Талал Бараз. Він, однак, не назвав точного числа потерпілих. Сирійське державне телебачення назвало ракетний удар США наслідком "наклепницької кампанії в ЗМІ" після хімічної атаки в Хан-Шейхуні в провінції Ідліб. У ніч на 7 квітня США випустили майже 60 крилатих ракет по базі Шайрат.

Оновлено: Командування Збройних сил Сирії повідомило про шістьох загиблих у результаті ракетних ударів, завданих США по військовому аеродрому сирійських військ, повідомляє державне агентство SANA.

У заяві сказано, що атака американської армії була розпочата о 3:42 за місцевим часом. Урядові сили назвали напад США "приголомшливою агресією, яка призвела до загибелі шести осіб і заподіяння матеріальних збитків авіабазі".

Сирійська опозиція привітала дії США. Представник опозиційної коаліції Ахмад Рамадан в інтерв'ю агентству AFP висловив надію на те, що США продовжать авіаудари і повністю виведуть з ладу авіацію президента Сирії Башара Асада.

Рамадан стверджував, що на авіабазі Шайрат виготовляють бочкові бомби, а ракети оснащують боєголовками з хімічними речовинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram